10-03-2014A rede conta con 39 establecementos adheridos por toda Galicia ofertando aos veciños do rural os servizos de tenda, bar , información turÃstica e un punto de conexión a internet
A Rede de Comercio Rural Galego, dependente da Dirección Xeral de Comercio da ConsellerÃa de EconomÃa e Industria, impartirá un ano máis a xornada de formación para os seus 39 establecementos adheridos repartidos por toda Galicia. Nesta edición, o cociñeiro Kike Piñeiro e o barista Óscar del Toro serán os encargados de ensinar aos propietarios dos ultramarinos a facer tapas variadas asà como un bo café, tanto espresso como de pota.
A xornada terá lugar o vindeiro luns dÃa 10 de 9.30 a 19.00 horas no IES Lamas de Abade, en Santiago de Compostela. A Rede de Comercio Rural Galego organiza unha xornada de convivencia anual entre todos os propietarios para compartir experiencias e iniciativas que poden ser de interese para os demais establecementos.
A marca "Comercio Rural Galego" é consciente de que a calidade é un factor clave para a prestación dun servizo eficiente e de crucial necesidade para a supervivencia de calquera empresa, polo que, a través de exhaustivas auditorÃas aos establecementos adheridos garante uns estándares mÃnimos de calidade.
Todas as persoas cando vaian a un establecemento de comercio rural deben saber que se van atopar unha serie de produtos e servizos mÃnimos. É básica a diversificación nas referencias ofrecidas na procura de viabilidade do establecemento, porque é mesmo unha demanda dos residentes do rural.
MÃnimos requeridosTodos os establecementos adheridos contan pois con produtos frescos locais, produtos de denominación de orixe, indicación xeográfica protexida e denominación xeográfica, produtos ecolóxicos rexistrados no CRAEGA, produtos de primeira necesidade, droguerÃa e bazar, produtos de artesáns inscritos no Rexistro Xeral de ArtesanÃa de Galicia.
En canto aos servizos, as tendas multiservizo contan con servizos adicionais mÃnimos á compra: pedido por teléfono, servizo a domicilio, pago con tarxeta, servizo de hostalerÃa, servizo de internet, punto información turÃstica ou mesmo reserva de actividades de ocio situadas próximas ao establecemento.
Dentro dos servizos que ofrece Galicia Calidade, que xestiona a marca Comercio Rural Galego, aos establecementos adheridos á RCRG, está a formación, que se organiza anualmente para os titulares dos actualmente 40 establecementos da RCRG. Este ano recibirán clases da man de Kike Piñeiro (gañador do Premio Nacional de GastronomÃa Salvador Gallego) ,para adquirir conceptos e habilidades necesarias para a elaboración de tapas, analizando o proceso de elaboración, conservación, e a presentación á hora de servilos e Oscar del Toro (barista profesional): elaboración de cafés distintos, tanto espressos como de pota.